Menu
Vaša korpa

I nakon vanrednog stanja nastavljamo nesmetano da isporučujemo naručene pakete u Srbiju i sve zemlje sveta!

Listići za pominjanje

Glavnu molitvu za zdravlje živih i pokoj duša umrlih pravoslavnih hrišćana Crkvu služi na Božanskoj Liturgiji, prinoseći za njih beskrvnu žrtvu Bogu. Radi toga treba pre početka Liturgije (ili uoči uveče na bdeniju prethodnog dana) dati u Crkvi cedulje sa njihovim imenima (treba upisati samo krštene, pravoslavne hrišćane). Na Proskomidiji će iz prosfora biti izvadjenje čestice za njihovo zdravlje ili za pokoj, koje će na kraju Liturgije biti spuštene u Svetu Čašu i omivene Krvlju Sina Božijeg, u znak omivanja ljudskih grehova Hristom. Zapamtimo da je pominjanje na Božanskoj Liturgiji najveće dobro za one koji su nam dragi.

Za listić pominjanja bira se “Za zdravlje” ili “za pokoj duša”, posle čega se jasnim rukpisom pišu imena onih koji se pominju. Sva imena treba da budu puna imena.

Broj imena na cedulji nema zančenje; treba samo imati na umu da veoma duge cedulje sveštenik nema mogućnost da pročita pažljivo. Zbog toga je bolje dati nekoliko cedulja, ukoliko želite da se pomenu mnogi bližnji.

Prikaži od 1 do 1 od 1 (1 stranica)
Na našoj intrnet prodavnici koristimo kolačiće. Oni su neophodni radi bolje funkcionalnosti i korišćenja našeg sajta, kao i radi analitike i oglašavanja. Više infomracija o korišćenju kolačića možete videti ovde . U slučaju da nastavite korićenje ovog sajta, smatramo da ste saglasni sa našim korišćenjem kolačića.