Menu
Vaša korpa

I nakon vanrednog stanja nastavljamo nesmetano da isporučujemo naručene pakete u Srbiju i sve zemlje sveta!

Vavedenje Presvete Bogorodice

Vavedenje je jedan od pet velikih Bogorodičinih praznika. Označava ulazak (uvođenje) svete Bogorodice u hram. Praznuje se 21. novembra po starom, odnosno 4. decembra po novom kalendaru.

Marija je, kao trogodišnje dete, u skladu sa zavetom roditelja, Joakima i Ane, da će, ako dobiju porod, dete predati Bogu u hram. Dovedena je iz Nazareta u Jerusalim gde je na samom ulazu dočekao je otac Jovana Preteče, prvosveštenik Zaharije. Ulazak Marije u hram praćen je svečanom povorkom Joakimovih i Aninih srodnika.

Ispred Marije išle su device sa upaljenim svećama. Iza njih hodala je Presveta Deva svečano odevena i ukrašena, između svoje majke i oca, a iza njih ostali srodnici i prijatelji. Na ulasku u hram, prvosveštenik Zaharije, uveo ju je u Svetinju nad Svetinjama, najsvetlije mesto hrama iza druge zavese, gde ulaze samo arhijereji i to samo jednom godišnje, na dan praznika Očišćenja. Roditelji su tada prineli žrtvu Bogu, primili blagoslov od sveštenika i vratili se kući, a Sveta Deva, Marija, ostala je u hramu, gde je boravila devet godina.

Šifra: 651809
Izrađena je tehnikom kaširanja . Ram je od drveta i zastakljen je. ..
3.200,00 Din.
Šifra: 1012252
Ikona je izrađena tehnikom kaširanja na medijapan ploči. Ram ikone je izrađen od drveta i laserski graviran. ..
3.200,00 Din.
Šifra: 3592115
Ikona je izrađena tehnikom kaširanja sa zlatotiskom na medijaan ploči.    ..
150,00 Din.
Šifra: 2253018123
Ikona je izrađena tehnikom kaširanja na medijapan ploči sa zlatotiskom. ..
600,00 Din.
Šifra: 22530181
Izrađena je tehnikom kaširanja . Ram je od drveta i zastakljen je. ..
3.200,00 Din.
Prikaži od 1 do 6 od 6 (1 stranica)
Na našoj intrnet prodavnici koristimo kolačiće. Oni su neophodni radi bolje funkcionalnosti i korišćenja našeg sajta, kao i radi analitike i oglašavanja. Više infomracija o korišćenju kolačića možete videti ovde . U slučaju da nastavite korićenje ovog sajta, smatramo da ste saglasni sa našim korišćenjem kolačića.