Menu
Vaša korpa

I nakon vanrednog stanja nastavljamo nesmetano da isporučujemo naručene pakete u Srbiju i sve zemlje sveta!

Posni triod (Crkvenoslovenski)

Posni triod (Crkvenoslovenski)
Posni triod (Crkvenoslovenski)
Posni triod (Crkvenoslovenski)
Posni triod (Crkvenoslovenski)
Posni triod (Crkvenoslovenski)
Posni triod (Crkvenoslovenski)
Posni triod (Crkvenoslovenski)

Posni i cvetni Triod prodaje se u paru. 

Triod posni i Triod cvetni. Ove dve knjige sadrže molitve za pokretne praznike bogoslužbene godine, koji zavise od toga u koji dan pada Vaskrs. Ove knjige se nazivaju tako zato što njihov karakterističan sadržaj predstavljaju nepotpuni kanoni, koji se sastoje uglavnom od tri (prve, osme i devete) pesme (grčki τριωδιον - "triodion", "tripjesnec"), ili od četiri (četiripjesnec), ili pak od dve pesme (dvepjesnec).

Posni triod sadrži molitvoslovlja pripremnih nedelja za Veliki post, molitvoslovlja samog Velikog posta i molitvoslovlja Strasne sedmice. Prva služba koja se nalazi u Posnom triodu je služba nedelje Mitara i Fariseja, a poslednja je služba Velike Subote. Molitvoslovlja iz Posnog trioda radnim danima zamenjuju molitvoslovlja iz Oktoiha. Iz Oktoiha se uzimaju samo neki sjedalni i svetilni, ali oni se štampaju u samom Triodu, tako da nije neophodno korišćenje Oktoiha. U periodu kada se upotrebljava Posni triod, samo u nedeljne dane iz Oktoiha se uzimaju vaskrsne pesme za svaki dati glas. Pevanje iz Mineja se tokom perioda Posnog trioda ne ukida, ali postoje neki dani kada se Minej odlaže i čitava služba se obavlja samo po Triodu.

Cvetni triod sadrži molitvoslovlja počev od prvog dana Vaskrsa, pa završno sa nedeljom Svih Svetih posle Pedesetnice. Cvetni triod, poput posnog, ponekad zamenjuje Minej, a ponekad se peva zajedno sa njim. Vaskrsne pesme Oktoiha štampaju se na svojim mestima u Cvetnom triodu, pa se tako može i bez Oktoiha.
Neke službe iz Posnog i Cvetnog trioda izdaju se kao posebne knjige. Takve su: Poredak Prve sedmice Velikog posta, Poredak Strasne sedmice, Poredak na Svetu i Veliku Nedelju Pashe i za čitavu Svetlu sedmicu i druge.

Napišite recenziju

Molimo prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Dostava u Srbiji za pakete vrednosti preko 5000 dinara je besplatna.

Za vrednosti paketa ispod 5000 dinara, a težine do 20 kilograma, cena dostave je 220 din.

Dostava u bilo koju zemlju sveta  za pakete do 5 kilograma je 3000 dinara (25,18 €).

9.056,00 Din.
Cena u bodovima: 5500
  • Stanje: Na stanju
  • Nagradni bodovi: 55
  • Šifra: 100153
  • Težina sa pakovanjem: 2,000.00 gr
  • Dimenzije: 0.00cm x 0.00cm x 0.00cm
Pogledano: 5937
Tagovi: triod
Na našoj intrnet prodavnici koristimo kolačiće. Oni su neophodni radi bolje funkcionalnosti i korišćenja našeg sajta, kao i radi analitike i oglašavanja. Više infomracija o korišćenju kolačića možete videti ovde . U slučaju da nastavite korićenje ovog sajta, smatramo da ste saglasni sa našim korišćenjem kolačića.