Menu
Vaša korpa

I nakon vanrednog stanja nastavljamo nesmetano da isporučujemo naručene pakete u Srbiju i sve zemlje sveta!

Časoslovi

To je knjiga koja sadrži nepromenljive delove dnevnog bogosluženja, osim Liturgije, a namenjena je pojcima u pjevnici. U njoj se izlažu činovi Polunoćnice, Jutrenja, prvog, trećeg, šestog i devetog časa, Večernja i velikog i malog Povečerja.
Naziv Časoslov ova knjiga je dobila zato što se u njoj izlaže čin časova. Časoslov takođe sadrži dopunski deo koji u različitim izdanjima ima različit sadržaj. Obično postoje jutarnje molitve, koje se čitaju pre polunoćnice, čin uzdizanja panagije, blagosiljanje trpeze, kanon Bogorodici sastavljen od strane monaha Teostirikta, molitve za one koji odlaze na počinak, tropari i kondaci, bogorodični kojima se zaključuje pojanje tropara i stihira. Velikom Časoslovu takođe se pridodaje Mesecoslov. Mali Časoslov predstavlja skraćenje Velikog. Ova skraćenja tiču se samo dopuna.

Proizvodi nisu pronađeni.

Na našoj intrnet prodavnici koristimo kolačiće. Oni su neophodni radi bolje funkcionalnosti i korišćenja našeg sajta, kao i radi analitike i oglašavanja. Više infomracija o korišćenju kolačića možete videti ovde . U slučaju da nastavite korićenje ovog sajta, smatramo da ste saglasni sa našim korišćenjem kolačića.