Menu
Vaša korpa

I nakon vanrednog stanja nastavljamo nesmetano da isporučujemo naručene pakete u Srbiju i sve zemlje sveta!

Mineji

Mineji mesečni, praznični i opšti. Minej mesečni (od μηναιον - mesec) sadrži promenljive molitve za svaki dan u godini, po datumima svakog meseca, za nepokretne praznike (to jest takve koji dolaze uvek određenog dana u određenom mesecu). Stoga se Mesečni minej, u skladu sa brojem meseci u godini, sastoji od dvanaest knjiga. Na kraju svake knjige štampaju se posebne bogorodične vaskrsne pesme, ili tzv. dogmatici, bogorodične vaskrsne koje se pevaju posle stihira na stihovnje, bogorodične koje se pevaju "kada ima 'Slava' svetome u Mineju"; zatim Otpustiteljni bogorodični koje se pevaju posle tropara u nedeljne i praznične dane, i bogorodični otpustiteljni koje se pevaju običnim danima posle tropara.
Osim Mesečnog Mineja postoji još i takozvani Minej Praznični, ili "Antologion", ili "Trefologion", "Cvetoslov", koji sadrži službe izabrane iz Mesečnog Mineja za Gospodnje, Bogorodičine i naročito poštovane praznike u čast nekih svetih.
Opšti Minej sadrži promenljive molitve ne za svakog svetog posebno, kao Mesečni Minej, nego za svaki zbor svetih odvojeno, na primer, opšta služba za Apostole, Mučenike, Svetitelje itd. Osim službi svetima on takođe sadrži opšti poredak praznika Gospodnjih, Bogorodičinih, Krstu, Anđelima, Preteči i Saborima. Opšti Minej ima dvojaku upotrebu; kao prvo, on je neophodan uz Mesečni Minej, kada treba da se obavi služba onim svetima za koje nije napisana posebna služba u Mesečnom Mineju; kao drugo, u siromašnim crkvama, gde nema čitavog kompleta bogoslužbenih knjiga, Opšti Minej služi kao zamena za dvanaest tomova Mesečnog Mineja.
Postoji još i Dopunski Minej, sa službama nedavno proslavljenim svetiteljima, koje iz tog razloga nisu ušle u Mesečni Minej.

Mineji komlet 12 knjiga
"Kalenić"
Proizvođač: Каленић Šifra: 1084
Komplet od 12 knjiga.  Za svaki mesec po jedna.  Минеји су штампани у боји.  ..
62.051,00 Din.
Prikaži od 1 do 1 od 1 (1 stranica)
Na našoj intrnet prodavnici koristimo kolačiće. Oni su neophodni radi bolje funkcionalnosti i korišćenja našeg sajta, kao i radi analitike i oglašavanja. Više infomracija o korišćenju kolačića možete videti ovde . U slučaju da nastavite korićenje ovog sajta, smatramo da ste saglasni sa našim korišćenjem kolačića.