Menu
Vaša korpa

I nakon vanrednog stanja nastavljamo nesmetano da isporučujemo naručene pakete u Srbiju i sve zemlje sveta!

Sveti velikomučenik Jevstatije

U vreme cara Trajana življaše u Rimu vojvoda po imenu Plakida, čovek visokog i znamenitog roda, veoma bogat, i u ratu toliko hrabar da samo ime njegovo izazivaše strah kod neprijatelja. Još za vreme ratovanja rimskog cara Tita u Judejskoj zemlji Plakida beše veoma istaknut vojskovođa rimoki i u svima bitkama odlikovaše se neustrašivom hrabrošću.

Po veri Plakida beše idolopoklonik, ali u svome životu činjaše mnogo dobrih, hrišćanskih dela: gladne je hranio, nage odevao, ugrožene pomagao, mnoge okova i tamnice oslobađao. On se više radovao kada je kome nevoljniku ukazivao pomoć, nego li svojim slavnim pobedama nad neprijateljima. Kao nekada Kornilije koga spominju Dela Apostolska (D. A. 10, 1-48), Plakida beše savršen u svima dobrim delima, samo ne imađaše svete vere u Gospoda našeg Isusa Hrista, bez koje su dobra dela mrtva (sr. Jak. 2, 17). 

Praznuje se 3. oktobra.

Prikaži od 1 do 3 od 3 (1 stranica)
Na našoj intrnet prodavnici koristimo kolačiće. Oni su neophodni radi bolje funkcionalnosti i korišćenja našeg sajta, kao i radi analitike i oglašavanja. Više infomracija o korišćenju kolačića možete videti ovde . U slučaju da nastavite korićenje ovog sajta, smatramo da ste saglasni sa našim korišćenjem kolačića.