Menu
Vaša korpa

I nakon vanrednog stanja nastavljamo nesmetano da isporučujemo naručene pakete u Srbiju i sve zemlje sveta!

Slovesno bogosluženje - Jovan M. Fundulis

Slovesno bogosluženje - Jovan M. Fundulis
"Kalenić"
Slovesno bogosluženje - Jovan M. Fundulis

Biblioteka „Slovesno bogosluženje“ u izdanju „Apostoliki diakonia“ u koju je uvrštena i ova knjiga istog naslova, sabira tekstove bogoslovskoliturgičke tematike za koje verujemo da doprinose svesnijem učešću u bogoslužbenom životu Crkve i produbljenijem usvajanju Slova (Logosa).

Kad god se prenebregava „slovesna“, duhovna dimenzija hrišćanskog bogosluženja, postoji opasnost od raslabljivanja i svođenja bogosluženja na ritual. Tada se lako razvijaju razni vidovi magijskog mentaliteta, koji čeka svoj trenutak skriven u mračnim porama ljudske podsvesti još od iskonskih vremena.

Pravoslavno bogosluženje ima neprolaznu aktuelnost i životnost za svaku epohu od zemljoradničke do elektronske, kao i za svaku ljudsku zajednicu od najjednostavnije do najsnažnije i najsloženije.
Centralni element ovog pravoslavnog bogosluženja jeste Božanstvena Liturgija. U njoj se projavljuje i rasvetljuje događaj spasenja u Hristu, kroz slavoslovlje se objavljuje Carstvo Božje kao stvarnost „koja je došla“ i „koja dolazi“. Dejstvom Duha Svetoga koji preobražava dimenziju vremena, postajemo direktni svedoci događaja koji sačinjavaju ikonomiju spasenja od Rođenja do Pedesetnice i Drugog Dolaska.

Svaki od ovih događaja, koji sabrani zajedno predstavljaju različite delove Božanstvene Liturgije, proslavlja se i pojedinačno, posebnom Liturgijom na odgovarajuće praznike tokom crkvene godine. Tako utelovljeni u naš bogoslužbeni život, sada već kao praznični događaji, oni određuju različite teme koje je u ovom delu razradio naš istaknuti liturgičar. Autor knjige, Joanis Fundulis, profesor na katedri za liturgiku Bogoslovskog fakulteta Univerziteta u Solunu, razmatra događaje liturgijske godine ne samo na osnovu „slovesnosti“ iskusnog naučnika, nego i s „bogoslužbenim“ raspoloženjem vernog čada Crkve.

Nadamo se da će ova knjiga, pored duhovne koristi koju će pružiti čitaocima edicije u koju je uvrštena, predstavljati i dragoceni priručnik, osobito služiteljima naše Crkve.

260 strana, mek povez

Napišite recenziju

Molimo prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Dostava u Srbiji za pakete vrednosti preko 5000 dinara je besplatna.

Za vrednosti paketa ispod 5000 dinara, a težine do 20 kilograma, cena dostave je 220 din.

Dostava u bilo koju zemlju sveta  za pakete do 5 kilograma je 3000 dinara (25,18 €).

820,00 Din.
  • Stanje: Na stanju
  • Šifra: 7042
  • Težina sa pakovanjem: 630.00 gr
  • Dimenzije: 24.00cm x 17.00cm x 2.00cm
Pogledano: 2577
Na našoj intrnet prodavnici koristimo kolačiće. Oni su neophodni radi bolje funkcionalnosti i korišćenja našeg sajta, kao i radi analitike i oglašavanja. Više infomracija o korišćenju kolačića možete videti ovde . U slučaju da nastavite korićenje ovog sajta, smatramo da ste saglasni sa našim korišćenjem kolačića.