Menu
Vaša korpa

Minijature srpskih manastira i crkava pogledajte klikom ovde!

Čovek i mašina - Nikolaj Berđajev

Čovek i mašina - Nikolaj Berđajev
Čovek i mašina - Nikolaj Berđajev

Redosled kojim su u ovoj knjizi štampani Berđajevljevi eseji i članci prilagođen je, koliko je to bilo moguće, vremenu njihovog nastanka, ali i zahtevu tematske povezanosti. Cilj priređivača je bio da čitaocu omogući da prati razvoj misli i kretanje interesovanja Nikolaja Berđajeva tokom njegove pedesetogodišnje publicističke delatnosti, ali i da kroz nekoliko manjih celina, koje se u knjizi lako mogu prepoznati, postigne kakvo-takvo tematsko i organsko jedinstvo knjige. Naravno da ovu nameru nije bilo moguće u potpunosti ostvariti. Kad god je to bilo potrebno, priređivač je svesno odstupao od hronologije i davao prednost tematici. Opravdanje za ovakav postupak priređivač nalazi u uverenju da bi isključivo poštovanje jednog od principa grupisanja, hronološkog ili tematskog, samo uvećalo ionako neizbežne manjkavosti ovog izbora. Naime, Nikolaj Berđajev je tokom svog, u stvaralačkom smislu izuzetno plodnog života, napisao i objavio preko tri stotine tematski veoma raznovrsnih, ali kvalitativno veoma ujednačenih eseja i članaka.

Potpuna bibliografija radova Nikolaja Berđajeva biće data u dopunskom Hl tomu Izabranih dela pod nazivom Za i protiv Nikolaja Berđajeva, što je razlog zbog koga izdavač u ovoj knjizi nije dao naslove eseja i članaka u originalu, vreme njihovog objavljivanja, te nazive časopisa i novina u kojima su štampani.

Izdavač: Logos
Strana: 534
Povez: tvrdi
Pismo: ćirilica
Format: 13,5 x 21,5 cm
Godina izdanja: 2002

Napišite recenziju

Molimo prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Dostava u Srbiji za pakete vrednosti preko 5000 dinara je besplatna.

Za vrednosti paketa ispod 5000 dinara, a težine do 20 kilograma, cena dostave je 220 din.

Dostava u bilo koju zemlju sveta  za pakete do 5 kilograma je 3000 dinara (25,18 €).

1.229,51 Din.
Cena u bodovima: 1200
  • Stanje: Na stanju
  • Nagradni bodovi: 12
  • Šifra: 501000
  • Težina sa pakovanjem: 800.00 gr
  • Dimenzije: 0.00cm x 0.00cm x 0.00cm
Pogledano: 1793
Na našoj intrnet prodavnici koristimo kolačiće. Oni su neophodni radi bolje funkcionalnosti i korišćenja našeg sajta, kao i radi analitike i oglašavanja. Više infomracija o korišćenju kolačića možete videti ovde . U slučaju da nastavite korićenje ovog sajta, smatramo da ste saglasni sa našim korišćenjem kolačića.