Menu
Vaša korpa

I nakon vanrednog stanja nastavljamo nesmetano da isporučujemo naručene pakete u Srbiju i sve zemlje sveta!

Istorija

Stare rukopisne i štampane crkvene knjige na teritoriji arhijerejskog namesništva beličkog
"Kalenić"
Proizvođač: Каленић Šifra: 11116
Na teritoriji Pomoravskog okruga registrovano je preko 350 knjiga koje na osnovu Zakona o staroj i retkoj bibliotečkoj građi ispunjavaju uslov da se proglase za kulturna dobra od velikog ili izuzetnog značaja. Ovim zakonom se uređuje zaštita stare i retke bibliotečke građe kao kulturnog nasleđa, nje..
1.500,00 Din.
Proizvođač: Catena mundi Šifra: 956588985
Jugoslavije više nema, a kao njeno jedino nasleđe nameću nam se aveti titoizma. One i dalje pokušavaju da formiraju naše želje, projekcije i razumevanje položaja Srbije i srpskog naroda. Možemo li, vek posle stvaranja ove utopijske države, trezveno sagledavati jugoslovenski projekat? Imamo li za to ..
4.000,00 Din.
Šifra: 10321
Broj strana: 98 Pismo: Ćirilica Povez: Mek "Pred Vama je posebno izdanje knjige "Čujte Srbi! Čuvajte se sebe" priređeno povodom sto godina od dolaska u Srbiju (1914-te) dr Rodolfa Arčibalda Rajsa, velikog srpskog prijatelja. Prvi svetski rat i posleratne godine proživeo je sa našim narodom..
200,00 Din.
Senka Galilejca - Gerd Tajsen
"Kalenić" Uskoro
Proizvođač: Каленић Šifra: 6612
" ... Bio je to Isus, preobraženi Isus. Video sam ga samo jednom - sa gradskih zidina u Jerusalimu. Tada je visio mrtav na krstu. Ali sada je zračio životom, mirom i slobodom. Vladavina zveri je okončana! Probudio sam se, blažen i zbunjen...” Gerd Tajsen razvija u pripovednom obliku sliku Isusa i..
717,00 Din.
Šifra: 501104
Knjiga Smisao ikona predstavlja još jedno vredno delo bitno za razumevanje suštine ikone. Najveći deo ove knjige prati deo o tehnici ikonopisanja u kojem se opisuju najvažnije ikone. Dat je i detaljan opis ikonostasa, kao i pedeset i osam drugih ikona, uključujući deset različitih predstava Bogorodi..
5.532,00 Din.
Šifra: 501064
Tvrdi povez Stranica 530 Kroz sudbinu Srba i Srbije neumitno su protkani brojni ratovi, sukobi i oslobodilačke borbe. Kao posledica tih teških i surovih okolnosti, veliki deo našeg naroda je, počev od Kosovske bitke, a nešto kasnije i u seobi 1690, počeo da napušta svoja vekovna ognjišta. Rezult..
4.600,00 Din.
Šifra: 501599
Priča o junaštvu, mučeništvu i slavi srpskog naroda. Čitanka ratova za oslobađawe od 1912. god. do 1918. god. ..
133,00 Din.
Šifra: 500358
U izdanju Eparhije Zahumsko-hercegovačke i primorske objavljena je knjiga Predraga Samardžića „Žena u svetlu Biblije i biblijskog vremena". Autor je profesor na Bogoslovskom fakultetu Svetog Save u Libertvilu, gdje predaje Sveto Pismo Staroga zavjeta, jevrejski, grčki i crkvenoslovenski jezik. Bogos..
512,00 Din.
Istorija SPC u Americi i Kanadi - Sava Episkop šumadijski /na engleskom jeziku/
"Kalenić"
Proizvođač: Каленић Šifra: 1684
U ovoj knjizi, izrađenoj uglavnom na osnovu arhivske građe, učinjen je pokušaj da se na osnovu raspoloživog materijala prikaže život i rad srpskih pravoslavnih crkveno-školskih opština i parohija u Americi i Kanadi, koje su trideset godina živele svojim samostalnim životom i bile starije od svoje Ep..
820,00 Din.
Izabrani bogoslovsko-istorijski radovi - Episkop Sava Vuković
"Kalenić"
Proizvođač: Каленић Šifra: 5422
Neopaženo se sabirajte na počivalištima, čitajući sveštene knjige i pojući za upokojene Mučenike i sve Svete od veka i braću upokojenu,i izobraženje Tela Hristovog prihvatajući Evharistiju i prinoseći je u Crkvama i počivalištima, i pri upokojenju pojući im, ako su verni u Gospodu (Apostolske ustano..
2.560,00 Din.
Prikaži od 1 do 24 od 26 (2 stranica)
Na našoj intrnet prodavnici koristimo kolačiće. Oni su neophodni radi bolje funkcionalnosti i korišćenja našeg sajta, kao i radi analitike i oglašavanja. Više infomracija o korišćenju kolačića možete videti ovde . U slučaju da nastavite korićenje ovog sajta, smatramo da ste saglasni sa našim korišćenjem kolačića.