Menu
Vaša korpa

40% popusta na sve knjige izdavačke kuće "Kalenić" do 31.08.2019. god.

Kako je Biblija postala knjiga-Vilijam M. Šnidevind

Kako je Biblija postala knjiga-Vilijam M. Šnidevind
-40 %
Kako je Biblija postala knjiga-Vilijam M. Šnidevind

Reč je o vrsnom delu koje se bavi nastankom Biblije, preciznije rečeno razumevanjem razloga zbog kojih je Biblija napisana, da bi kasnije postala Sveto Pismo. Problematika vezana za nastanak i formiranje kanona sveštenih knjiga Starog i Novog Zaveta je nešto što je oduvek zanimalo našu javnost, tako da smo konačno dobili delo koje će svakom znatiželjnom čitaocu pojasniti stvari vezane za formiranje sveštenih spisa, a u isto vreme i razvejati neka pogrešna mišljenja i mitove koji preovlađuju u široj javnosti.

Tokom poslednje dve stotine godina biblisti obično smatraju da je Jevrejska biblija napisana i redigovana uglavnom u toku persijskog i helenističkog perioda (od petog do drugog veka pre Hr). Međutim, noviji arheološki dokazi i uvidi lingvističke antropologije navode na pozno Gvozdeno doba (od osmog do šestog veka pre Hr) kao na period formiranja biblijskih spisa. Delo Kako je Biblija postala knjiga (How the Bible Became a Book) kombinuje skorija arheološka otkrića na Srednjem istoku sa uvidima istorije spisa, pokazujući kako je Biblija najpre zapisana, da bi tek kasnije postala Sveto Pismo. Ova knjiga, napisana kako za širu čitalačku publiku, tako i za naučnike, pruža bogat uvid u razloge zbog kojih su ovi tekstovi stekli autoritet kao Pismo i istražuje zbog čega je drevni Izrail, kao jedna usmena kultura, počeo da stvara književnost. Knjiga opisuje nastanak pismenog društva u drevnom Izrailu, što osporava trvdnju da se pismenost najpre pojavila u Grčkoj, u petom veku pre Hr.

Strana 352, mek povez

Napišite recenziju

Molimo prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.
Ponuda se završava u:
Dan
Sat
Min
Sec
819,67 Din.
491,80 Din.
  • Stanje: Na stanju
  • Šifra: 500052
  • Težina sa pakovanjem: 486.45 gr
  • Dimenzije: 2.20cm x 14.00cm x 21.00cm
Pregledano: 3018

Podeli na društvenim mrežama

Tagovi: kako, biblija, postala, knjiga
Na našoj intrnet prodavnici koristimo kolačiće. Oni su neophodni radi bolje funkcionalnosti i korišćenja našeg sajta, kao i radi analitike i oglašavanja. Više infomracija o korišćenju kolačića možete videti ovde . U slučaju da nastavite korićenje ovog sajta, smatramo da ste saglasni sa našim korišćenjem kolačića.