Menu
Vaša korpa

Minijature srpskih manastira i crkava pogledajte klikom ovde!

Teologija

 Živo predanje  - Jovan Majendorf
Besede "Kalenić"
Proizvođač: Каленић Šifra: 4123
Kako da Hrišćanin sačuva i ispoveda svoju veru u složenom i promenljivom svetu dvadesetog veka? Na ovaj izazov našeg doba se ne može odgovoriti bez živog predanja. Osnovna karakteristika patrističke teologije je da je ona uvek mogla da se suoči sa izazovima svoga doba, ostajući pri tom dosledna o..
461,06 Din.
Šifra: 500788
Strana: 32 Kupovinom ove knjige pomažete izgradnju konaka Manastira Svete Trojice u Bjelim vodama kod Ljubovije. ..
102,46 Din.
Biblija je u pravu - Verner Keler
"Kalenić"
Proizvođač: Каленић Šifra: 1112
Strana: 422  U ovoj knjizi koja je prevedena na 24 jezika i čije svetsko izdanje iznosi preko 10 miliona primeraka, dokazuje se sa naučnom preciznošću ono što je tako često poricano, a to je činjenica da se više ne može sumnjati u istinitost istorijske sadržine Biblije. Ova knjiga namenje..
700,00 Din.
Bila sam Jehovin svedok - Žosi Dojon
"Kalenić"
Proizvođač: Каленић Šifra: 1113
Knjiga koja je prevedena na mnoge jezike predstavlja ispovest žene koja je napustila Jehovine svedoke predhodno dobro upoznavši ljihovu celokupnu strukturu i organizaciju. Izdavač: Kalenić  Strana: 176 Povez: meki Pismo: ćirilica Format: 14 x 20 cm Godina izdanja: 1987 ..
307,38 Din.
Šifra: 500087
Starac Emilijan nas poukama svojim koje su objavljene u ovome tomu vodi kroz božansko bogosluženje „u duhu i istini“, u miru Hristovom. Sa neizrecivom sladošću u izrazu, sa jasnoćom i strahom Božijim, sa „istinskim poznanjem“ liturgijskih tekstova, Svetoga Pisma, otaca i tumačenja Svete Liturgije, o..
594,26 Din.
Čija je Biblija ? - Jaroslav Pelikan
"Kalenić"
Proizvođač: Каленић Šifra: 6771
Razmatra istoriju Pisma kroz vekove Strana 264, mek povez ..
768,44 Din.
Crkva u društvu - Zoran Krstić
"Kalenić"
Proizvođač: Каленић Šifra: 6985
Širom hrišćanskog sveta 2013. godina je bila posvećena proslavi 17 vekova od Milanskog edikta. Pisalo se i govorilo o razlozima, značaju i posledicama za istoriju Evrope, pa i šire, toliko važnog „Konstantinovog obrta“. „Tada je počeo da se oblikuje jedan novi svet, svet koji je sve više počinjao da..
500,00 Din.
Šifra: 500521
Vernik Georgije Lazar jeste uzor istinskoga rumunskog poklonika. Svojim sasvim odabranim življenjem on predstavlja jedinstven primer u duhovnom životu naše Crkve za poslednjih sto godina....Predgovor ..
204,91 Din.
Šifra: 501454
U svesti ljudi izvan Crkve dogma se najčešće poistovećuje sa teorijskom formulom i konzervativnim načelom, upravo suprotno njenom pravom značenju. Ona svedoči o životu koji oslobađa i spasava čoveka od svakog vida formalizma i konzervatizma, a da pritom ne vodi u drugu krajnost – liberalizam bez ont..
973,36 Din.
Šifra: 500265
Bavljenje dogmatikom nije, niti može biti, stvar elitizma bilo koje vrste, a ponajmanje stvar profesije. Nemoguće je biti hrišćanin i živeti u veri, a ne poznavati dogmatske istine, kao što je nemoguće objektivno govoriti o crkvenim dogmatima, a živeti u nesaglasju sa njima. Istine vere ne izviru ni..
870,90 Din.
Šifra: 1450
Nebo, zemlja, more, jednom rečku sav ovaj svet jeste velika i preslavna knjiga Božija u kojoj se samim ćutanjem otkriva propovedani Bog (Sv. Grigorije Bogoslov). Jedan filosof upita sv. Antonija Velikog, koji nije znao ni čitati ni pisati: „Iz kakvih si knjiga pocrpeo znanje o visokim istinama ko..
250,00 Din.
Duhovne dimenzije sveštenih kanona-Luis Dž. Patsavos
"Kalenić"
Proizvođač: Каленић Šifra: 4832
Kanonsko predanje Pravoslavne Crkve ovaploćuje najdragoceniju dimenziju crkvenog života. Parametri ove dimenzije su određeni finim ukrštanjem bogoslovlja i pravne nauke, prefinjenih disciplina koje ne služe samo promovisanju dobrog poretka u Crkvi, već čine i da svi njeni članovi budu svrstani u isp..
500,00 Din.
Šifra: 3318
O Svetoj Tajni Krštenja Odgovor na ovo pitanje dao nam je sam Gospod Isus Hristos: „Idite, dakle, i naučite sve narode krsteći ih u ime Occa i Sina i Svetoga Duha.“ Takođe, Gospod je rekao: „Odgovori Isus: zaista,, zaista ti kažem: ako se ko ne rodi vodom i Duhom ne može ući u Carstvo Božije.“ Kr..
307,38 Din.
Evagrije Pontijski i pravoslavna asketska tradicija otaca iz Gaze (Varsanufija Velikog, Jovana Proroka i avve Doroteja)
"Kalenić"
Proizvođač: Каленић Šifra: 8406
Na početku treba istaći da u savremenoj bogoslovskoj nauci ne postoji monografija koja se duboko i analitički bavi temom ovog doktorata. Ova disertacija je prva monografija koja ima za cilj da šire objasni vezu između asketskog učenja Evagrija Pontijskog i trojice Gaskih otaca iz VI veka Varsanufija..
800,00 Din.
Hilandarski monah Lazar  - Prvi srpski časovničar-Gordana Tošić,Milutin Tadić
"Kalenić"
Proizvođač: Каленић Šifra: 2420
Osim činjenice da nas ova knjiga na zaista ubedljiv način upoznaje sa materijom kojoj u dosadašnjim proučavanjima srpskog srednjovekovlja nije poklanjana dužna pažnja, treba istaći da je ovo delo takođe i skraćena, ali jezgrovita i zanimljiva studija o razvoju časomerja u srednjem veku. REČ UNAPR..
350,00 Din.
Šifra: 6133
Pravoslavna akademska teologija bila je, prema rečima oca Georgija Florovskog, ''u vavilonskom ropstvu'' zapadne misli od XV do kraja XIX veka. Ona je uglavnom nastojala da oponaša spolja nametnute dogmatske obrasce, koji ni na samom Zapadu više nisu bili aktuelni. Srž pravoslavnog predanja bila je ..
870,90 Din.
Prikaži od 1 do 24 od 130 (6 stranica)
Na našoj intrnet prodavnici koristimo kolačiće. Oni su neophodni radi bolje funkcionalnosti i korišćenja našeg sajta, kao i radi analitike i oglašavanja. Više infomracija o korišćenju kolačića možete videti ovde . U slučaju da nastavite korićenje ovog sajta, smatramo da ste saglasni sa našim korišćenjem kolačića.